Η μοναδική ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ξανά επίκαιρη

plan2Η μόνη ταινία φιξιόν που έχει γυριστεί ποτέ στη διάρκεια μιας Ολυμπιάδας είναι ελληνική και είναι η Πόλη Των Θαυμάτων. Ακολουθώντας τους γοητευτικούς μαιάνδρους των προσωπικών δρόμων των ηρώων και συνδυάζοντας φιξιόν με  πραγματικότητα, η ταινία του Δημήτρη Αθανίτη ανακαλύπτει ξανά ένα παγκόσμιο γεγονός εστιάζοντας στις αθέατες πλευρές του, πίσω από την κατασκευασμένη τηλεοπτική εικόνα των media.

Στη λίστα με τις σημαντικότερες ταινίες που έχουν σχέση με Ολυμπιακούς, η Πόλη των Θαυμάτων είναι μια μοναδική ταινία και είναι ξανά επίκαιρη. Γυρισμένη στη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004, με συνεργείο γκερίλα κι ένα διεθνές καστ, καταγράφει την παράνοια και το κλίμα των Αγώνων μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που φτάνουν στην Αθήνα από όλες τις γωνιές της γης.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης

Μουσική: Ακης Δαούτης

Κατερίνα Διδασκάλου, Δημήτρης Αλεξανδρής, Λήδα Ματσάγγου, Εκάβη Ντούμα, Μπάμπης Χατζηδάκης, Ευα Στυλάντερ, Ολιβιέ Μπρέιγ, Βαλέριος Ελευθέρωφ, Γιουκίκο Κροντηρά, Γιοσιμότο Ναγκαγιάμα, Αννα Στάτσκαγια.

Αθήνα, Αύγουστος 2004. Σε μια πόλη που για 20 μέρες γίνεται η μητρόπολη του πλανήτη, έξη ιστορίες αγάπης διασταυρώνονται απροσδόκητα  και λυτρωτικά μέσα στο ξέφρενο κλίμα των Ολυμπιακων, καθώς άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη φτάνουν στην Αθήνα για να κυνηγήσουν τα δικά τους όνειρα, τα δικά τους θαύματα. Και το μεγαλύτερο θαύμα είναι η αγάπη!

Ενα ζευγάρι γιαπωνέζων που έρχονται να παντρευτούν στην Αθήνα των Ολυμπιακών, μια νεαρή Αμερικανίδα που ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός Γάλλου φωτογράφου, ένας αρχιτέκτονας που θέλει να εγκαταλείψει την πόλη αλλά δεν μπορεί,  ένας Ρώσος που γυρίζει για να ξαναβρεί ότι αφησε, ένα κοριτσάκι που αναζητά καινούργιο πατέρα, ένας αθλητής αντιμέτωπος με τα διλήμματα του.

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ( Planet Athens)

μια ταινία του Δημήτρη Αθανίτη

75’, εγχρωμη, 2004

Η Πόλη των Θαυμάτων

Σενάριο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης

Μουσική: Ακης Δαούτης

Φωτογραφία: Σπύρος Παπατριανταφύλλου

Κοστούμια: Μάνος Ανδρέου

Μοντάζ: Μπονίτα Παπαστάθη

Εφφέ: Φίλιππος Μαρμούτας

Παραγωγή: Δ. Αθανίτης, Δινονύσης Σαμιώτης, Δέσποινα Μουζάκη, ΕΚΚ

Η ταινία κυκλοφορεί σε όλα τα Video Clubs ενώ διατίθεται και στο

VIMEO on Demand με αγγλικοτύς υπότιλους.

Σχολιάστε