ΚΕΜΕΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ

 1. Το ΚΕ.Μ.Ε.Σ (Κέντρο Μελετών και Ερευνών για το Σινεμά) είναι ένα όραμα για να έχουμε έναν τρίτο θεσμό για το σινεμά με έδρα την Θεσσαλονίκη (μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Μουσείο Κινηματογράφου)
 2. Αυτό που κερδίζουν τα  μέλη είναι η απόλυτα ΙΣΗ όλων συμμετοχή όχι μόνον σε αποφάσεις για την δράση αλλά και για οικονομικά και άλλα θέματα.
 3. Τα έξοδα καλύπτονται απο σύνδρομές.
 4. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια στο οικονομικό πεδίο. Κάθε μήνα με e-mail πλήρης αναφορά κάθε  μέλος  γνωρίζοντας τα του ταμείου μπορεί να διαφωνήσει  σε κάτι και η  άποψή του είναι ανατρεπτική.
 5. Για το θέμα των δραστηριοτήτων τα ιδρυτικά μέλη συναποφασίζουν από  κοινού κατόπιν προτάσεων δια διασκέψεων δια περιφοράς (e-mail και τηλέφωνα) 5)  Τα μέλη συμμετέχουν σε εργασίες δια κειμένων, διαλέξεων « σεναρίων», παρεμβάσεων. Π.χ. Ο ΄Ηστγουντ φέτος με δύο εξαιρετικές ταινίες αποτελεί το πρώτο ερευνητικό πόνημα . Μία δοκιμιακή μονογραφία 64 σελίδων που θα συνοδεύεται από dvd με επιδέξια συρραφή αποσπασμάτων από τις ταινίες του, ενώ επιχειρείται να γίνει και κύκλος προβολών σε κινηματογράφο π.χ το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ». Επίσης, η μεγάλη επιρροή που ασκεί το αμερικάνικο σινεμά στη νέα γενιά, μπορεί να γίνει θέμα έρευνας.
 6. Κάθε μέλος ή έκτακτος συνεργάτης θα υπογράφει και θα υπάρχει δια του ονόματός του.
 7. Θα αρχίσουν σταδιακά οι επαφές με ανάλογα κέντρα του εξωτερικού αλλά και πανεπιστημιακούς φορείς της χώρας.
 8. Μέχρι στιγμής εξασφαλίζεται στα ιδρυτικά μέλη η συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων του σινεμά. Με 3 διανομείς,2 σκηνοθέτες, με 8-9 κριτικούς κινηματογράφου με 1-2 καθηγητές της Σχολής Κινηματογράφου του ΑΠΘ και τα υπόλοιπα δεδηλωμένοι σινεφίλ δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι και άνθρωποι με αγάπη για την έβδομη τέχνη ,έχουμε  εξασφαλισμένη μια μέση αξιόλογη άποψη.
 9. Πέραν των μελών, εκλεκτές προσωπικότητες του  κινηματογράφου εγγράφονται ως επίτιμα μέλη. Ανά τρίμηνο το Κέντρο εκδίδει ένα έντυπο 16-20 σελίδων με συνεργασίες των μελών που θα πληροφορούν για καυτά σύγχρονα θέματα.
 10. Η συνδρομητική λειτουργία του Κέντρου έχει την φιλοσοφία ότι δεν θέλει εξαρτήσεις, περιπλοκές και διαπλοκές, δεν επιθυμεί να δέχεται πιέσεις. Μόλις εμφανιστεί έργο, μπορεί να αποτανθεί σε κάποιους φορείς αλλά με ισότιμη και υπερήφανη στάση. Παράλληλα το Κέντρο δέχεται αναθέσεις εργασιών ή μελέτες από άλλους φορείς. Ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό πόσο ζωογόνα είναι η τακτική καταβολή της συνδρομής από τα μέλη.
 11. Ελπίζουμε αυτή η επιστολή να υπήρξε χρήσιμη για τις όποιες απορίες, ερωτηματικά ή σκέψεις. Αν έχετε κάτι παραπάνω για γόνιμο διάλογο και εξίσου γόνιμη διαφωνία στείλτε  e-mail στο kemescinema@gmail.com ή στο fixcare@otenet.gr, επιστολή στην Τ.Θ.50069 Τ.Κ.54013 Θεσσαλονίκη ή fax στο 2310-240657 από 11 το πρωί έως 11 το βράδυ.

Από το προσωρινό Δ.Σ του ΚΕΜΕΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s