Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

ισπανική ταινία απότομης ενηλικίωσης του Χοσέ Λουΐς Κουέρδα

La lengua de las mariposas / Butterfly,a dramatic period drama by José Luis Cuerda

[είσοδος ελεύθερη]

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης [ΚΛΘ] και ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου,  μέσω του προγράμματος Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, παρουσιάζουν τη δραματική ταινία απότομης ενηλικίωσης, Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, 8:30μμ, «παρά θιν αλός», στο Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής [παραλία Αγγελοχωρίου, 6931.841.749].

Την 2η καλοκαιρινή μας προβολή με φόντο το ηλιοβασίλεμα προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου, μέλος της Π.Ε.Κ.Κ., Κώστας Καρδερίνης. Μετά την προβολή ακολουθεί συζήτηση.

Ιρις 2024: Το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου κυρίαρχος στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

FLIX

Ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων Ιρις με το «Animal» να κερδίζει τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς.

Σε μια χαλαρή τελετή, διανθισμένη από το χιούμορ και το φυσικό ταλέντο του Γιάννη Νιάρρου, αλλά και αρκετές στιγμές αμηχανίας, δόθηκαν τα φετινά βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με μεγάλο νικητή το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου που κέρδισε ανάμεσα σε άλλα – συνολικά επτά βραβεία – τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Φλωμαρία Παπαδάκη αντίστοιχα.

Το αντίπαλο δέος του «Animal», η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα κέρδισε πέντε βραβεία (Ενδυματολογίας, Σκηνικών, Φωτογραφίας, Μουσικής και Μακιγιάζ και Κομμώσεις), ενώ βραβεία κέρδισαν ακόμη οι ταινίες μεγάλου μήκους «Inside» του Βασίλη Κατσούπη και «Εξέλιξη» του Περικλή Χούρσογλου. Τρία βραβεία κέρδισε το μυθοπλαστικό ντεμπούτο του Βασίλη Κατσούπη – ένα για τον Γουίλεμ Νταφόε στον Α’ Ανδρικό Ρόλο, ένα για τον Βασίλη Κατσούπη στην κατηγορία του Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και ένα για τα ειδικά οπτικά εφέ, και ένα βραβείο η «Εξέλιξη» του Περικλή Χούρσογλου – Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Βασίλη Κολοβό.

Highlights της τελετής, η τιμητική βράβευση στον Γιώργο Παπαλιό και οι αναφορές στην Παλαιστίνη που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που βρέθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.