ΕΝΤΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΛΛΑΞ»


1.Για το εκπληκτικό, δυναμικό σενάριο με τη μυθοπλασία να προσαρμόζεται στην υπόθεση της δολοφονίας των αδερφών Κένεντι.

2.Για τον συγκλονιστικό ρόλο του Γουόρεν Μπίτι, από τους καλύτερους της καριέρας του, αλλά και για τον σπουδαίο δεύτερο ρόλο του παλαίμαχου Αμερικανού ηθοποιού Χιουμ Κρόνιν.

3.Για την εξαιρετική πλανοθεσία της ταινίας όπου, μέσω του μοντάζ, φαινομενικά απλά πλάνα προκαλούν τρόμο και εντυπωσιασμό.

4.Γιατί ποτέ άλλοτε οι κατασκευαστικές και επικουρικές αξίες μιας ταινίας δεν προσαρμόζονται τόσο καλά ώστε να εξυπηρετηθεί ακριβώς το πνεύμα και η αισθητική μιας ταινίας. Έτσι, η φωτογραφία στους πεσμένους τόνους είναι ενδεικτική της σήψης ενώ η ιδιοφυής μουσική επένδυση σου σφίγγει συνεχώς το στομάχι πως κάτι κακό θα συμβεί.

5.Γιατί σπάνια το αμερικανικό σινεμά μας πρόσφερε ταινίες τόσο αργών ρυθμών, όπου σε μεγάλο φιλμικό χρόνο γίνονται λίγα και να σε κρατάνε σε μεγάλη ένταση.

6.Για μια νέα αισθητική πρόταση που έρχεται σαφώς από την Ευρώπη σχετικά με την αφηγηματικότητα στο φιλμ νουάρ. Αρχικά, αποδομούνται τα στοιχεία του ως εξαρτήματα που ξεβιδώνονται και στη συνέχεια επαναδομούνται με άλλο ρυθμό και χρόνο που κάνει τη διαφορά.

7.Γιατί η ταινία χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις εξηγεί με απλό αλλά διεισδυτικό τρόπο πως λειτουργεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ.

8.Για τη συγκλονιστική πολιτική ανατροπή που καταρρίπτει το ιδεολόγημα οτι υπάρχουν κακοί συντηρητικοί και καλοί προοδευτικοί. Εδώ και οι μεν και οι δε είναι ενταγμένοι στο ίδιο ιδεολογικό σύστημα.

9.Για την μεγάλη ιδεολογική επίδοση που επιτυγχάνεται στο τέλος, όπου μαθαίνουμε πως οι διάφορες εξεταστικές επιτροπές δήθεν προοδευτικών θεσμών λειτουργούν τελικά συσκοτιστικά ως προς την αλήθεια.

10.Γιατί το φιλμ αποτελεί και έναν ύμνο στη μαχόμενη δημοσιογραφία.

11.Γιατί ο Πάκουλα δε διστάζει, παρότι το αμερικανικό σινεμά μας έμαθε ότι κερδίζουν πάντα οι καλοί, να δείξει ότι εδώ δε συμβαίνει αυτό.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s