«ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ»


(από την ΕΠΟΧΗ, 9/4/2017)

Ζωή στο περιθώριο

του Στράτου Κερσανίδη

Κάποιοι άνθρωποι ζουν σε επικίνδυνες ισορροπίες. Είναι η ίδια η ζωή η οποία τους οδήγησε σε αδιέξοδα από τα οποία προσπαθούν να ξεφύγουν. Και όχι πάντοτε με νόμιμο τρόπο. Τέτοιοι άνθρωποι είναι οι ήρωες της ταινίες του Ζουλιέν Λεκλέρκ, «Αδίστακτοι» (Braqueurs). 

Τέσσερις άνδρες, ο Γιανί, ο Ερίκ, ο Νασέρ και ο Φρανκ, αποτελούν τη συμμορία η οποία πραγματοποιεί πολύ καλά σχεδιασμένες ληστείες στο Παρίσι. Όλα πηγαίνουν καλά και το τελευταίο κόλπο έχει αποφέρει σε όλους σημαντικό χρηματικό ποσό που σκέφτονται να τα παρατήσουν. Ένα λάθος όμως που κάνει ο Αμίν, αδελφός του Γιανί, θα φέρει τη συμμορία αντιμέτωπη με τους βαρόνους ναρκωτικών. Έτσι θα αναγκαστούν να κάνουν μια «δουλειά» για χάρη τους. Όμως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα υπολογίζουν και οι δύο συμμορίες θα οδηγηθούν σε μια αιματηρή σύγκρουση.

Μια δυνατή αστυνομική ταινία η οποία διαθέτει μπόλικη δράση ώστε να ικανοποιήσει τους πλέον απαιτητικούς θεατές αυτού του είδους. Πίσω όμως από όλα αυτά αναδεικνύονται οι χαρακτήρες και ιδίως οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών. Σχέσεις τιμής και σεβασμού αλλά και σχέσεις αυτοθυσίας απέναντι στην οικογένεια. Άνθρωποι οι οποίοι ζουν από την παρανομία στις παρυφές της μεγαλούπολης, περιθωριοποιημένοι μετανάστες κυρίως αλλά και ντόπιοι οι οποίοι αναζητούν «την καλή» που θα τους βγάλει από το βούρκο.

Μπορεί εύκολα πίσω από την ταινία να αναζητηθεί και να βρεθεί το κοινωνικό υπόβαθρο και η κριτική ματιά στην Ευρώπη της πλασματικής ευμάρειας. Κατά βάση όμως είναι μια ταινία δράσης που κόβει την ανάσα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s