ΓΛΥΚΟ ΦΑΣΟΛΙ, της Ναόμι Καουάσε


an-wideΤου Κώστα Γ. Καρδερίνη

Μια ταινία-έκπληξη όσο και κάθε νέα ταινία της Καουάσε. Μια ταινία γλυκιά όσο και η ζωή που δεν τελειώνει ποτέ πριν τελειώσει. Ένα μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, πανανθρώπινο όσο κι ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Όπως οι κερασιές που θ’ ανθίσουν ξανά σε πείσμα του αστικού τοπίου που τις περικυκλώνει απειλητικό.

Ενοικιαστής στεγασμένης παροπλισμένης καντίνας (Μασατόσι Ναγκάσε) ευρισκόμενος σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, πιάνεται απ’ τα μαλλιά του και προσλαμβάνει ως υπάλληλο γηραιά τινά κυρία (Κιρίν Κικί). Η αυτοπεποίθησή της, η δίψα για ζωή πραγματική και η παραδοσιακή της συνταγή για πουρέ γλυκού φασολιού, θα ξελασπώσουν τον χρεωμένο ενοικιαστή, θα ανθίσουν τη μικρή επιχείρησή του, θα φέρουν κοντά και την τρίτη γενιά (Κιάρα Ούτσιντα). Σαν μια οικογένεια που δε χρειάζεται τεστ ντι-εν-έι για να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της.

Μυστήριο τραίνο ο Ναγκάσε (Πάτερσον, Mystery Train, Κλαμπ αυτοκτονίας). Μυστήριο τραίνο και η Καουάσε (Ένα βράδυ με πανσέληνο, Πληγωμένο δάσος, Το Δάσος, συν πολλά ντοκιμαντέρ και πολλές οικολογικές οικουμενικές ανησυχίες). Τραίνο μυστήριο και τούτη η γήινη ταινία μέχρι με λυθεί το μυστήριο για πού πηγαίνει το τραίνο.

 Καουάσε

Καουάσε

Σύμφωνα με τα δικά της λεγόμενα «Δουλειά του κινηματογράφου είναι να επικεντρώνεται στην αγάπη και στο πάθος.» Και η Ναόμι Καουάσε δεν είναι ποτέ μόνο λόγια.

An /Sweet Bean (2015 Ιαπωνία /Γαλλία /Γερμανία, 113λ) Naomi Kawase

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s