ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΕΦ

theodoros_dimitriefΠέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα ο αγαπητός ηθοποιός Θεόδωρος Δημήτριεφ σε ηλικία 87 ετών. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 15 Αυγούστου του 1929.Ξεκίνησε από το μουσικό θέατρο. To 1955-58 τραγουδούσε στις επιθεωρήσεις των θεάτρων «Βέμπο» και «Αλίκη», ενώ εμφανίστηκε και σε πάρα πολλά κοσμικά κέντρα.

Το 1959 προσελήφθη για τις ανάγκες της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια» (σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη) στο Εθνικό Θέατρο και έκτοτε έπαιζε σε αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, κυρίως ως κορυφαίος του χορού, λόγω της βαθειάς και ιδιαίτερης φωνής του. Η τελευταία του εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο ήταν το 2003/2004 στον «Άμλετ» ως φάντασμα (σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη). Είχε επίσης στο ενεργητικό του πολλές α’ εκτελέσεις σημαντικών ορατόριων, όπως το 1964 με το «Άξιον εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και το 1984 με την «Ελληνική ραψωδία» του Σώτου Βασιλειάδη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Επίσης είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ραδιοφωνικές εκπομπές, μεταγλωττίσεις, χορωδίες και άλλες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Σχολιάστε