ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


μυθοπλασίας και κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ

seminaria-2016-geniko-eisagogiko-foto3Η filmfabrik Productions και το Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών συνεχίζουν τη σεμιναριακή τους δραστηριότητα, αυτή τη φορά στα γραφεία τους, Φραγκλίνου Ρούσβελτ 79, στη Νεάπολη, κοντά στο δημαρχείο του πρώην Δήμου Νεάπολης. Θα διοργανωθούν σεμινάρια για ταινίες μυθοπλασίας και κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ. Θα διδάξουν η Αναστασία Χριστοφορίδου (σκηνοθέτης και μοντέρ) και ο Γιάννης Φραγκούλης (κριτικός και θεωρητικός του κινηματογράφου).

Μετά τη συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών στο σεμινάριο κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ, το οποίο έληξε με επιτυχία με την παραγωγή δύο ταινιών μικρού μήκους, ξεκινάμε με τη διοργάνωση δύο σεμιναρίων για ταινίες μυθοπλασίας και κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ. Θα διδαχθεί η θεωρία και η πρακτική, στο τέλος θα παραχθούν ταινίες μικρού μήκους, με τη συμμετοχή όλων τα μαθητών, μία για κάθε σεμινάριο.

Στο σεμινάριο ταινίας μυθοπλασίας θα διδαχθεί η θεωρία της αφήγησης, η συγγραφή του σεναρίου, η σκηνοθεσία, η ιστορία της αισθητικής του κινηματογράφου (τα διάφορα είδη και οι σχολές), η διεύθυνση των ηθοποιών, το μοντάζ (θεωρία και πρακτική), η ηχοληψία, ο φωτισμός, η παραγωγή και η προώθηση της ταινίας που θα παραχθεί από τους μαθητές, με την καθοδήγηση των διδασκόντων. Στο σεμινάριο κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ η ύλη διδασκαλίας θα είναι η ίδια, αλλά εδώ θα προσθέσουμε την ιστορία του κινηματογράφου, εστιασμένη στο ντοκιμαντέρ, σε όλες τις μορφές του.

Οι μαθητές θα εξασκηθούν στη θεωρία, έτσι ώστε να είναι ικανοί στο τέλος να κάνουν τη δική τους ταινία, με συλλογικό τρόπο, περνώντας από όλα τα πόστα, στο χειρισμό της κάμερας και στο μοντάζ. Η ταινία που θα παραχθεί θα προβληθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης και ακολούθως σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου. Στόχος είναι μετά τη λήξη του σεμιναρίου να μπορεί ο κάθε μαθητής να ολοκληρώσει τη δική του ταινία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στις 6.00 μ.μ., στα γραφεία μας Φραγκλίνου Ρούσβελτ 79, στη Νεάπολη. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016. Τα δίδακτρα θα είναι 30 ευρώ ανά μήνα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι τρίωρη ανά εβδομάδα. Το σεμινάριο και η παραγωγή της ταινίας θα ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου 2017. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι μέχρι 10 άτομα, για να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο μάθημα. Η ταινία που θα παραχθεί θα είναι χρονικής διάρκειας 10΄ το περισσότερο. Στο τέλος θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

τηλέφωνα επικοινωνίας:

2310274567, 6977475585, 6974123481

email: ioanisfragoulis@gmail.com

website: http://www.filmandtheater.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s