ΔΥΟ ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ


Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC) και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ρίχνουν… φως στους δημιουργούς πίσω από τις κάμερες. Για δύο ημέρες, στις 10 και 11 Μαΐου (18.00 έως 00.00), έρχονται στο επίκεντρο οι αφανείς ήρωες της μαγείας του κινηματογράφου, οι Διευθυντές Φωτογραφίας.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει 28 ταινίες μικρού μήκους, αλλά και να ακούσει συζητήσεις με Διευθυντές Φωτογραφίας, που θα μας διαφωτίσουν για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το σενάριο,τις αισθητικές τους αναφορές και την επιλογή των μέσων με τα οποία μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της εικόνας.

Προσκεκλημένοι δύο από τους πρωταγωνιστές των φετινών βραβείων Όσκαρ που θα μιλήσουν για τη δουλειά τους. Ο Matyas Erdely HSC και Διευθυντής Φωτογραφίας της βραβευμένης με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας Son of Saul, ο οποίος θα συζητήσει με τον Γιώργο Αρβανίτη AFC,GSC και τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο GSC, καθώς και ο Michael Paleodimos, Διευθυντής Φωτογραφίας της βραβευμένης με Όσκαρ Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας Stutterer, ο οποίος θα συζητήσει με τον Γιάννη Σκοπετέα, Επίκουρο Καθηγητή Σκηνοθεσίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, ο τέως πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διευθυντών Φωτογραφίας IMAGO, Nigel Walters BSC, θα τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του, αλλά και για τη βοήθεια που έχει προσφέρει στο GSC.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

 

 

       

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s