Κες κε σε Ελίζ Ζαλαντό;


του Κώστα Γ. Καρδερίνη

Ποια είναι η νέα γενική διευθύντρια του οργανισμού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης;

1F65B770738E37AEC23107E1478FA498Γεννήθηκε στη Νάντη το 1969. Διαθέτει δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών και μάστερ περί Πνευματικών Δικαιωμάτων στο Πάνθεον της Σορβόνης. Εφεξής εργάζεται στο χώρο της παραγωγής ταινιών, ήτοι από του 1992. Από το 1996 εντάσσεται στο δυναμικό της Artcam International και υπογράφει αρκετές νεοτερικές συμπαραγωγές: Ο Δολοφόνος, Ο Δρόμος (αμφότερες του Ομιρμπάγιεφ), Σίμων ο Μάγος (της Ενιέντι), Πλατφόρμα (του Ζία Ζανγκέ), Ένας άγγελος στα δεξιά (του Ουσμόνοφ), Το σινιόν της Όλγας (του Ζερόμ Μπονέλ), Μια νύχτα χωρίς φεγγάρι (του Μιναρόλι) κ.α.

Το 2005 ιδρύει δική της εταιρία, τη Charivari Films, και συνεργάζεται με τη Memento Films International σε προσωπικές τις πλέον συμπαραγωγές… με χώρες όπως η Ινδία (Μπενάρες), η Αργεντινή και η Ουρουγουάη (Ο Επιστάτης), η Χιλή (Χωρίς πατέρα), η Νιγηρία (Ανηλεής).

Το 2010 ορίστηκε μορφωτική ακόλουθος σε θέματα οπτικοακουστικών τεχνών στη γαλλική πρεσβεία και στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Με την ευκαιρία της εκεί παραμονής της, την κάλεσε ο Παπαλιός να συμμετάσχει στη συμβουλευτική επιτροπή σεναρίων και συμπαραγωγών του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2011), θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 2014. Οραματίστηκε και διευθύνει επί δεκαετία το πρόγραμμα Ateliers Produire au Sud. Από το 2010 βρίσκεται στην ηγετική ομάδα του εργαστηρίου ασιατο-ευρωπαϊκών συμπαραγωγών «Ties that Bind». Το 2013 ονομάστηκε Ιππότης των Γραμμάτων και Τεχνών από τη γαλλική δημοκρατία, τιμή την οποία έχει αξιωθεί στο παρελθόν και ο ημέτερος Μισέλ Δημόπουλος.

Σήμερα, εκτός από τη θέση της στη γενική διεύθυνση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχει αναλάβει καθήκοντα και στην επιτροπή επίτευξης και προώθησης ελληνο-γαλλικών συμπαραγωγών (2016-2017).

 

Πηγή για το βιογραφικό της κας Elise Jalladeau το Ties that Bind

http://www.tiesthatbind.eu/portfolio/elise-jalledeau/

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s